„Köszönjük,
A lényeg

Most már Gulyást is hülyézi a Ryanair-vezér

23/06/2022 11:08

Dumb és Dumber, így jellemezte Michael O'leary, a Ryanair vezérigazgatója Gulyás Gergely és Nagy Márton minisztereket: „Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-s filmben, ha azt hiszik, hogy az emberek majd boldogan kifizetik a különadót és egyik napról a másikra egy drágább légitársaságot választanak” - mondta az Euronewsnak, miután a kormány extraprofit adót vet ki a légitársaságokra is, ami utasonként 10 eurós emelést jelent. Mivel a cég a jegyek árába építette be a különadót, a magyar gazdaságfejlesztési miniszter megüzente, hogy ezt nem teheti meg. Ezután az O'leary egy interjúban többször is idiótának nevezte Nagy Mártont és az adóját, valamint azt ígérte, hogy küld neki egy Közgazdaságtan tökfejeknek könyvet. Azt is kérte, hogy a magyarok írjanak levelet Nagy Mártonnak.

Kormányinfó
 
Kormányinfó
 
Budapest, 2022. május 26. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán
 

 

A múlt heti Kormányinfón Gulyás Gergely kikérte magának ezt a ,,kocsmai stílust", és azt mondta, ha a a cég tovább hárítja az utasokra a költségeit, akkor inkább válasszák a konkurenciát. Emiatt az Euronewsnak a vezérigazgató azt mondta, az évek során sok támadást megéltek már, de "még egyetlen kormány sem vezetett be extraprofit adót egy olyan ágazattal szemben, amelynek rekord veszteségei voltak az elmúlt két évben."  Ryanair szerinte mintegy másfél milliárd eurót veszített.

Szerinte Nagy Márton "akkor is hazudott, amikor azt állította, hogy Európa-szerte vannak ilyen adónemek. Nincs még egy olyan ország, amely extraprofit adót vezetett be a légitársaságokkal szemben".

Az interjúban beszélt továbbá arról is, hogy mit gondol a magyar családok orbáni "megvédéséről", és arról, kivonulnak-e Magyarországról.