„Klubrádió
A lényeg

Nagy Márton elfogadhatatlannak tartja, hogy leidiótázták

15/06/2022 10:38

A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót, reagált Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Ryanair vezérigazgatójának minapi nyilatkozataira. Michael O’Leary a Hvg.hu-nak adott interjújában többször is leidiótázta a minisztert, illetve egyszer leostobázta, hibbantnak nevezte, amiért a magyar kormánytól a légitársaságok a jelentős veszteségeik mellé még különadót is kapnak a nyakukba.

Kormányinfó
 
Kormányinfó
 
Budapest, 2022. május 26. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán
 

 

A cég vezetője korábban közleményben a Közgazdaság-tudomány tökfejeknek című könyvet ajánlotta Nagy Márton figyelmébe, és rablásnak nevezte a magyar kormány lépését.

Nagy Márton válaszában odaszúrt a fapados légitársaságnak: „bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint”, mondta az MTI szerint Nagy Márton.

A miniszter értetlenségét fejezte ki a kettős mércével szemben: szerinte a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet, a magyar eljárással azonban „gondja akad”.

 Teljesen érthető, ha egy multinacionális cég a profitot védi, nem pedig a magyar családokat, ugyanakkor a magyar kormány mindenkivel szemben elvárja a tisztességes és jogkövető magatartást, mondta. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak.