„Klubrádió
A lényeg

A Ryanair a jegyekre pakolja az extraprofitadót

9/06/2022 22:06

| Szerző: Klubrádió

Korábban a légitársaság határozottan arra kérte a kormányt, hogy vonja vissza az extraadót, hiszen szó a magas olajárak miatt jelenleg nem beszélhetnek nyereségről.

Csütörtökön levelet kaptak a Ryanair utasai, akik júliusra vagy későbbi időpontra foglaltak jegyet Budapestről. Ebből kiderül, hogy a légitársaság visszamenőleg mindenkire ráterhel még 3900 forintot (10 eurót), mert utasonként ennyi a kormány által bevezetett extraprofitadó. Európán kívüli úticél esetén ennél is több, 9750 forint (25 euró) – írja a 444

Akinek ez nem elfogadható, június 16-ig lemondhatja a foglalást, máskülönben automatikusan levonják a bankszámlájáról az összeget. Lemondás után a teljes, korábban kifizetett összeg visszajár.

Közlekedés - Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Fotó: Jászai Csaba/MTI
 

Korábban a légitársaság határozottan arra kérte a kormányt, hogy vonja vissza az extraadót, hiszen szó a magas olajárak miatt jelenleg nem beszélhetnek nyereségről. Mivel a kormány semmilyen módon nem reagált, ezért a Ryanair az egyetlen lehetséges megoldást választotta, jegyekre terhelte az extraprofitadóval keletkező többletköltségeket.