„Klubrádió
A lényeg

A Ryanair azt kéri utasaitól, írjanak levelet Nagy Mártonnak

23/06/2022 00:38

| Szerző: Klubrádió

Az ír légitársaság levelet küldött azoknak a magyar ügyfeleknek, akik repülőjegyet vettek náluk, hogy írjanak levelet Nagynak, amiben tiltakoznak a légitársaságokra is kivetett extraprofitadóval szemben.

Folytatódik az idióta-gate, angol nyelvű levélben kéri tiltakozásra a magyar utasokat az ír Ryanair légitársaság – írja a 444.

Ismét levelet kaptak a Ryanair utasai a légitársaságtól, ezúttal arra biztatják őket, hogy írjanak tiltakozó levelet Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek. A korábbi levélben közölték velük, hogy áthárítják rájuk a légitársaságra kivetett különadót.

A személyesen Nagy Mártonnak szóló, előre megírt és angol nyelvű üzenetet az RTL összesítette:

  • „Mi magyar emberek és családjaink most kénytelenek leszünk ezt az indokolatlan adót fizetni az ön kapzsisága és butasága miatt.”
  • „Tiltakozom a veszteséges, Magyarországról közlekedő utasszállító légitársaságok új »extraprofitadója« ellen. Semmiféle ilyen adó nem indokolt, amikor a Ryanair és a Wizz Air rekordveszteségről számol be.”
  • „Ön csak annyit tesz, hogy növeli a légi utazás költségeit a magyar utasok, családjaik és az országba látogatók számára.”
  • „Az ön hamis állításaival ellentétben egyetlen másik uniós ország sem vetett ki többlet nyereségadót veszteséges légitársaságaira.”
  • „Követeljük, hogy haladéktalanul töröljék el ezt az adót, amely megnöveli a magyar utasok és családjaink légi utazási költségeit, és rontja Magyarország imázsát és hírnevét az Európai Unióban.”
  • A levél szerint az olaj- és gázipar által jelentett rekordnyereség esetében jogos az extraprofitadó.

Az utasoknak szóló üzenetben a Ryanair meg is indokolja a szokatlan akciót: "Szükségünk van a támogatására annak érdekében, hogy ezt az idióta és tisztességtelen, utasainkat terhelő adót eltöröljük."

A levélben ismét azzal vádolják Nagy Mártont, hogy hamis állításokat tett, így például a Ryanair szerint a légitársaságok esetében a koronavírus-járvány miatt nem lehet extraprofitról beszélni csak veszteségről.