„Köszönjük,
A lényeg

Ma és holnap ismét országos sztrájkot hirdettek a tanárok

16/03/2023 07:02

Országos pedagógussztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a közoktatásban és a szakképzésben dolgozóknak március 16-17-re. Ma van a határozatlan időre szóló sztrájk kezdetének évfordulója.

„Kérjük a munkavállalókat, ezeken a napokon szüntessék be a munkát, kérjük a bennünket támogató szülőket, lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, kérjük a támogatóinkat, intézményeik környékén ezeken a napokon szervezzenek élőláncot” – olvasható a Nedolgozzingyen.hu-n.

A szakképzésben dolgozókat is bevonnák a sztrájkba, hogy az ő követeléseiket is tárgyalni tudják az illetékesekkel. "A kormány helyett – szégyenszemre – a bíróság jelölte ki a kormány képviselőjét az egyeztetésben, mivel ennek a törvényi kötelezettségnek a kormány a mai napig nem tett eleget. A PDSZ 2023. február 22-én benyújtotta a bíróságnak a sztrájk alatti még elégséges szolgáltatásról szóló ajánlatát, amely a kétórás figyelmeztető sztrájkra vonatkozó jogerős végzés alapján készült. Ebben nincs a sztrájk alatt tanítási kötelezettség” – írta a két érdekvédelmi szervezet.