„Klubrádió
A lényeg

Lázár János nekiugott a Sparnak

21/03/2024 11:02

| Szerző: Klubrádió

Tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot, ahol óriási extraprofitot termelnek – mondta.

Lázár János nyílt hadüzenetet küldött a Sparnak egy csütörtöki építőipari konferencián. Azt mondta, hogy nem tűri a kormány a fenyegetéseket a Spartól, amely a "korrumpált osztrák sajtón keresztül" üzent a kormánynak – írja az Mfor.

"Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül" - mondta.

Lázár János, Orbán Viktor
 
Lázár János és Orbán Viktor
 

Az építési és közlekedési miniszter ezúttal azonban közölte: nem kiszorítani akarja az osztrák céget és általában a külföldi multikat, hanem rászorítani őket arra, hogy

"tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot, ahol óriási extraprofitot termelnek."

"A Sparral szemben is tudunk úszni. A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett" - jelentette ki Lázár János, aki szerint a gazdasági szuverenitás megteremtése nélkül nincs politikai szuverenitás. 

Mint az Economix nyomán megírtuk, a Spar osztrák vezetője nemrég kitálalt egy osztrák szaklapnak, egyebek mellett azt ezt mondta: Orbán Viktor különadókkal és árbefagyasztással „zaklatja” a nagy élelmiszerláncokat, amire  a csoport úgy reagált, hogy egyrészt feljelentést tett az Európai Bizottságnál, másrészt átszervezték a Spar magyarországi működését, hogy így védjék a céget „Orbán karmaitól”.  Orbán már kérte a multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba – elevenítette fel  Hans Reisch.