„Klubrádió
A lényeg

Kocsis Máté a megfenyegetett Jámbor Andrásnak: Valójában min csodálkozol?

13/07/2023 14:08

| Szerző: Klubrádió

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon reagált arra, hogy Jámbor András, a Párbeszéd képviselője a héten antiszemita szövegű halálos fenyegetést kapott. Kocsis azt írta, rossz dolog, hogy Jámbort megfenyegették, de szerinte sok politikus ismeri az érzést. Hozzátette, ami történt, bűncselekmény, és elvárja a hatóságoktól, hogy kiderítsék, ki küldte a levelet. Majd így folytatta a kormánypárti politikus:

„András! Valójában min csodálkozol? A te hazai és külföldi elvtársaid, radikális szélsőbaloldaliak magyar embereket vertek félholtra Budapest utcáin. Igen, te importáltad hosszú idő után a magyar politikába az erőszakot. Meg a bolsevik-kommunista meggyőződésed. Az osztrák sajtó már azt is feltárta, hol volt Ausztriában a fészke annak a radikális antifa csoportnak, melynek mozgalmad tagjai is aktív résztvevői voltak. A tavaszi szélsőbaloldali vérengzések után azt is tudta minden józanul gondolkodó ember, hogy ebből baj lesz. Ugyanis az erőszak erőszakot szül. Aki az erőszak eszközéhez nyúl, az maga is könnyen az áldozatává válik. Sokan megmondták előre, így is lett, és ez rossz irány.”

A Fidesz frakcióvezetője azt próbálta ezzel a Szikra Mozgalomhoz kötni, hogy szélsőjobboldali csoportok kitörés napi eseményei ellen idén nemcsak békésen demonstráltak antifasiszták és baloldali csoportok, de néhány külföldi tiltakozó erőszakosan lépett fel: csoportosan összevertek ismert jobbos figurákat az utcán. A másik oldalon is volt agresszió, radikális jobboldaliak ártatlan járókelőket támadtak meg, mert azt hitték, ellentüntetők.

Azonban arról a Szikrás aktivistáról, akit az említett eseményekkel kapcsolatban meggyanúsítottak és 14 napig bezárva tartott a rendőrség, kiderült, hogy ártatlan. Jámbor András még májusban be is vitte a parlamentbe az illetőt. A képviselő azt szerette volna elérni, hogy a kormánypártiak kérjenek bocsánatot az illetőtől, de ezt megtagadták.