„Klubrádió
A lényeg

Letartóztattak három antifasisztát, a neonácik támadásairól továbbra sem beszél a rendőrség

15/02/2023 10:24

| Szerző: Kllubrádió

Három embert letartóztatott a bíróság a hétvégi budapesti utcai támadások miatt, egy német nővel szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el – írja az MTI a Fővárosi Főügyészség közleménye alapján.

A Budapest különböző pontjain a "kitörés napja" elnevezésű rendezvény vélt résztvevői ellen elkövetett támadások miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak, súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt. Az elkövetők szélsőjobboldali nézetekre utaló öltözékük miatt támadták meg a számukra ismeretlen sértetteket – írták.

Antifasiszta demonstráció Budapesten
A „Becsület napja” címmel meghirdetett demonstráció ellen tiltakozó antifasiszta tüntetés résztvevői a budavári Úri utcában 2014. február 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
 
 

Eddig négy embert, köztük három külföldit hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók. A rendőrök korábban arról számoltak be, hogy a viperákkal, boxerekkel és más eszközökkel végrehajtott támadásokat hét-nyolc ember követte el – közölték.

A Mérce hétvégi tudósításában arról is írt, hogy egy német újságírót ismeretlen neonácik bántalmaztak a Normafa környékén, ezzel kapcsolatban a rendőrség azonban nem nyilatkozott.