„Köszönjük
A lényeg

Egy szélsőjobboldali zenészt is bántalmaztak a hétvégén

14/02/2023 10:48

A hétvégi szélsőbaloldali és szélsőjobboldali összecsapásokban többen megsérültek. A rendőrség ezidáig csak - többnyire - külföldi antifasiszták által elkövetett támadásokról adott hírt részletesen. A rendőrség szerint négy helyszínen viperával, bokszerekkel vertek meg majd gázszprével fújtak le többeket.

A Blikk szerint a Bank utcánál megtámadott férfi neve Dudog László, akit a lap "a nemzeti rock" egyik ismert alakjaként említ, ugyanakkor Dudog a Facebookon a Vér és becsület neonáci csoportosulásokat hirdeti büszkén.

 
A felvételt a rendőrség hozta nyilvánosságra, a hétvégi támadások egyikét mutatja, de nem Dudog megtámadását.

 

A férfit a lap szerint felismerhetetlenné verték, miután "párjával a kitörésnapi megemlékezésről tartottak haza, amikor hátulról viperákkal és boxerekkel támadtak rájuk".

Dudog a Blikknek azt mondta, a támadásra nem emlékszik, csak arra, hogy a mentősök felkeltik. "Hátulról leütöttek viperával, szétnyílt a fejem, amit a kórházban összevarrtak. A bal oldalam teljesen fel van dagadva, felrepedt az arccsontom, jégakksival borogatom, szedek gyógyszert és kaptam szemcseppet. A barátnőmet kétszer combon szúrták valamivel, sokkos állapotba került, de a helyzethez képest már jól van". Azt reméli, hogy a tetteseket elkapják, "és rájuk rohad a lakat a börtönben".