„Klubrádió
A lényeg

Hintóval ütközött egy automobil Nógrád vármegyében

23/01/2023 11:27

| Szerző: Klubrádió

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 30 éves budakeszi férfi ellen, aki a 2-es főúton okozott több személy és egy ló sérülésével járó balesetet 2021. októberében. A férfi és utasa Rétság felől Vác irányába tartott, amikor a várost elhagyva egy emelkedőn 78-82 km/h-s sebességgel utolért egy szorosan az úttest jobb szélén, részben már az útpadkán haladó hintót.

A két ló vontatta hintón a kocsis mellett egy férfi, mögöttük két népviseletbe öltözött két fiatal lány ült, a rétsági szüreti mulatságról jöttek. Az autós a szemébe tűző naptól nem észlelte a fogatot, nekiment a hintónak, ami az ütközéstől hirtelen felgyorsult, a kocsis a lovak közé esett, utasai – egy férfi és két a két lány – az úttestre és az út menti vízelvezető árokba zuhantak, a megvadult lovak pedig a hintóval a közelben lévő benzinkútig vágtattak.

Forrás: Ügyészség
 

A balesetben a kocsis csigolyatöréseket, három utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, az egyik súlyosan megsérült, a hintó és az autó is megrongálódott.

Az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg a budakeszi férfit; vádiratában pénzbüntetés kiszabására és a 288.498 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.