„Klubrádió
A lényeg

Hadházy reagált: A Kutyapárt nem arra utalt, hogy Tóth Csaba ló lenne

3/09/2021 16:51

| Szerző: Klubrádió

Abszurdba hajlik az előválasztás Zuglóban: az MSZP etikai vizsgálatot kért Hadházy Ákossal szemben, a többi között azért, mert szerintük a Hadházyt támogató Magyar Kétfarkú Kutyapárt "lóként tüntette fel" jelöltjüket, Tóth Csabát. Hadházy a Facebookon így válaszolt: „Szerintem Tóth képviselő úr téved, amikor úgy véli, hogy a passzivisták arra akartak utalni, vagy azt sugallták volna, hogy Tóth képviselő úr egy ló”.

Az MSZP kiáll zuglói jelöltje, Tóth Csaba mellett és etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben – számoltunk be róla mi is délután. A szocialisták szerint a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (amely Hadházyt támogatja) „nyílt provokációt intézett” Tóth ellen. Azt írták: „az MSZP jelöltjét lóként tüntették fel, amivel megfosztották őt emberi méltóságától”.

A többi között erről a fotóról volt szó:

Hadházy Ákos a közösségi oldalán reagált, azt írta: korábban valaki névtelenül, aláírás nélkül őt lejárató szórólapot szórt szét Zuglóban, illetve olyan is volt, aki lejáratással fenyegette. Ezek miatt nem fordul semmilyen etikai bizottsághoz, mert egyrészt annak „nyilván semmi eredménye nem lenne”, másrészt bízik a zuglói polgárokban, hogy a helyén tudják kezelni a dolgokat.

Majd közölte: „Szerintem Tóth képviselő úr téved, amikor úgy véli, hogy a passzivisták arra akartak utalni, vagy azt sugallták volna, hogy Tóth képviselő úr egy ló”.

Hogy mire vonatkozott a lófejes maszk, azt nem fejtette ki a független országgyűlési képviselő. Azt viszont hozzátette: Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár egyszer helyreigazítást kért a Hírcsárda nevű viccoldaltól. Szerinte ezzel nevettette ki magát inkább, és ő biztosan nem jelenti fel a Kétfarkúakat azért, mert összefirkálták a szórólapjait.

Egyébként már is emlékezetes volt, ahogy a Kutyapárt bejelentette Hadházy támogatását: miközben Kovács Gergely társelnök beszélt, a háttérben valaki ásott, egy korábbi hangfelvételre utalva, amelyen Karácsony Gergely beszélt az elásásról. Később a főpolgármester azt mondta, a felvétel manipulált, és feljelentést is tett.