„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: "Bődületeset hazudott Gulyás Gergely"

10/03/2023 15:37

| Szerző: Klubrádió

Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón elismerte, hogy a honvédség repülőjével utazott olaszországi magánprogramjára Orbán Viktor. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a kormányfő hivatalos úton volt Egyiptomban, és onnan hazafelé szállt ki Pisában. Tehát Gulyás Gergely szerint a honvédségi repülőgép hazafelé tartott, leszállt az olasz város repterén, és Orbán Viktor kiszállt.

Hadházy Ákos független ellenzéki képviselő pénteki facebookos posztjában azt hangsúlyozta, hogy az olasz város, ahol Orbán Viktor kiszállt, egyáltalán nem esik útba Kairóból Budapest felé. 

A honvédségi gép jókora kitérőt tett a kormányfő magánjellegű programja kedvéért. Hadházy két repülési útvonalat ábrázoló térképpel szemléltette, hogyan „hazudott bődületeset Gulyás Gergely”.

Orbán észak-olasz magánprogramja miatt a 160 fős honvédségi utasszállító 2200 helyett 3200 kilométert repült, „ez testvérek között is 1000 kilométeres kitérő.  Olyan ez, mintha Orbán pl, Szegedről Székesfehérváron keresztül menne vissza Budapestre – fogalmazott Hadházy, aki szerint a kerülőút minimum 4-5 millió forintba került a magyar államnak. (Az RTL nyomán)