„Támogassa
A lényeg

Egységes Diákfront: A diáktüntetők elleni eljárások miatt meghallgatás lesz Brüsszelben

13/09/2023 11:01

| Szerző: Klubrádió

Annyira megdöbbentették az Európai Parlament képviselőit a magyar diáktüntetők ellen indított rendőrségi eljárások, hogy hamarosan meghallgatást szerveznek az ügyben Brüsszelben, ez pedig akár a folyamatban lévő jogállamisági eljárásra is hatással lehet – jelentették be Perlaki-Borsos Noel és Bodor András, az Egységes Diákfront képviselői, akiket Ujhelyi István független EP-képviselő szólaltatott meg a szerdai Facebook-posztjában.

Az Egységes Diákfront képviselői az Európai Parlament meghatározó frakcióinak politikusaival egyeztettek Strasbourgban arról, hogy az elmúlt hetekben a rendőrség negyvenhét olyan diákot idézett be és indított ellenük hatósági eljárást, akik aktív részesei voltak a tavaszi diáktüntetéseknek.

Az Egységes Diákfront képviselői a meghatározó frakciók képviselői és vezetői mellett az oktatásért és kultúráért felelős CULT-bizottság, valamint az állampolgári-, és igazságügyi, úgynevezett LIBE-bizottság egyes tagjaival is személyesen találkoztak, de egyeztettek Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével is. (A 24.hu nyomán)