„Köszönjük,
A lényeg

Egyetlen kormánypárti sem ment el az akkugyárak miatt összehívott ülésre

14/02/2023 11:42

| Szerző: Klubrádió

A magyarországi akkumulátorgyárak, és a víziközmű-szolgáltatás helyzetéről és fejlesztési terveiről ülésezett volna az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottság kedd délelőtt. A ülést az LMP képviselője, Keresztes László Lóránt bizottsági elnök kezdeményezésére hívták össze.

Mivel azonban a bizottság hat kormánypárti tagja nem jött el, így határozatképtelen volt az ülés

– írja a Telex. 

Az eseményre meghívták a Külügyminisztérium egyik képviselőjét, az Energiaügyi Minisztérium képviselőjét, a jövő nemzedékek szószólóját, Dr. Bándi Gyulát, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjét, Kaderják Pétert is. Emellett szakértőket is hívtak a WWF-től, a Greenpeace-től és a Víz Koalíciótól is. Keresztes László Lóránt elmondta, hogy a külügytől korábban szóltak, hogy nem tudnak részt venni, Lantos Csaba energiaügyi miniszter pedig külföldön tartózkodik.

 
CATL. Illusztráció
Fotó: Youtube
 

 

A bizottság kormánypárti tagjai kedd reggel jelezték, hogy egyéb ügyek és szabadságolások miatt nem tudnak részt venni a bizottság ülésén.

Az elmúlt hetekben több, akkumulátorgyárakról szóló közmeghallgatás fulladt botrányba: konfliktus volt Gödön, Nyíregyházán kizárták a közmeghallgatásra érkezőket, Debrecenben pedig lincshangulat volt. A mostani bizottsági ülést kezdeményező LMP korábban közölte: kikéri a cég és a magyar állam között kötött megállapodást.