„Klubrádió
A lényeg

Csák János Böjte Csabáról: "Tűzbe teszem a kezem érte"

8/06/2023 14:31

| Szerző: Klubrádió

„Tűzbe teszem a kezem érte! Ismerem jól, soha nem járt más a fejében, mint a gyerekek jóléte, azok megsegítése, akiket épp a szüleik, nevelőik löknek el maguktól, azok, akiknek a legjobban kellene szeretniük őket – mondta Csák János Böjte Csabáról a Mandinernek adott interjújában Csák János. 

A kulturális és innovációs  miniszter szerint az atyának "minden rezdülésében, tevékenységében az a célja, hogy esélyt adjon nekik. Annyi gyereket láttam az otthonokban, akiről kevesen gondolták volna, hogy meg tud állni majd a lábán, és mára törvénytisztelő, normális emberek lettek, családjuk van."

Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása
 
Csák János. Fotó: 
MTI/Kovács Tamás
 

Az, amivel most megpróbálják bemocskolni Csaba testvért, a legdurvább aljasság, amit el tudok képzelni. Az a bűnöző, aki beférkőzött, az alapítvány küldetését megszegve követett el bűnöket a gyerekek ellen, de hogy a gyerekek védelmezőjét megpróbálják beállítani bűnösnek, az a legnagyobb aljasság a világon” – összegzett Csák.

Mint ismert, 28 éve év börtönre ítélte a Maros megyei ítélőtábla  a Böjte által vezetett dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik volt alkalmazottját, aki tíz éven keresztül, 2007 és 2017 között rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta szexuálisan és fizikailag a rábízott gyermekeket az alapítvány két Hargita megyei bentlakó otthonában. (A 24.hu nyomán)