„Klubrádió
A lényeg

Borzalmas állapotokat találtak a hatóságok egy kaposvári idősotthonban

19/01/2023 09:54

| Szerző: Klubrádió

Vádat emeltek egy kaposvári nő ellen, aki hosszabb ideje, hatósági engedély nélkül üzemeltetett egy idősotthont Kaposváron – derül ki a Somogy Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A két családi házból álló épületegyüttesben a vádlott 30-40 fő idős, részben ágyhoz kötött embert látott el, akiknek a gondozása során azonban számos foglalkozási szabályt szándékosan megszegett.

 
A horror-idősotthon jellegzetes részlete. Forrás: Ügysészség
 

A mozgásképtelen időseknek például nem biztosított megfelelő betegágyat, akik emiatt visszatérően leestek a nekik biztosított, ágyrács nélküli heverőkről. Nem gondoskodott az egyik cukorbeteg sértett diabéteszes étrenddel való ellátásáról sem, ami az idős asszony súlyos rosszullétéhez vezetett. Számos gondozott egészségét pedig azzal veszélyeztette, hogy a

sorozatosan visszatérő rühességnek csak a tüneti kezelését látta el.

Az idősotthont végül a hatóságok egy bejelentés alapján, járványügyi zárlat keretében ürítették ki, és a gondozottakat állami fenntartású otthonokban helyezték el.  A nő ellen többrendbeli, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség.