„Támogassa
A lényeg

Utcára mentek a mindszentiek az idősotthonukért

7/11/2022 07:07

Kétszáz fős tiltakozást tartottak a fideszes vezetésű Csongrád-Csanád megyei Mindszenten vasárnap délután, mert "a brüsszeli szankciókra hivatkozva ideiglenesen máshová költöztetnék a helyi idősotthon 19 lakóját" - írja a Népszava.

Nemzeti összetartozás napja - Felavatták az Országzászló-e
 
Illusztráció
 
Mindszent, 2021. június 4. Farkas Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a mindszenti Országzászló-emlékmű avatóünnepségén a nemzeti összetartozás napján. MTI/Rosta Tibor
Fotó: Rosta Tibor
 

 

A hatezres település lakóinak egy része nem érti, milyen szankciós politika lehet az, ami az évi 3 milliárdos költségvetésű településnek 3,5 millió forint megterheli a költségvetését, mert ennyit spórolnának a költözéssel. A hírek szerint november 15-én költöztetik az öregeket egy hódmezővásárhelyi otthonba.

Értük is tüntettek azok a mindszentiek és környékbeliek akik részt vettek a demonstráción, amelyet Jancsovics Attila volt képviselő szervezett. Ő épp az idősotthon kiürítéséről hozott döntés miatt mondott le mandátumáról. A tüntetők sétálva tiltakoztak: útba ejtették a városházát és azokat az utcákat, ahol a polgármester meg a döntést megszavazó képviselők laknak.

A társulás főigazgatója, Bálint Gabriella a Népszaval annyit közölt, hogy „várhatóan november 8-án lesz kistérségi fenntartói ülés, annak döntése nélkül semmilyen munkafolyamat nem indul el.”