„Klubrádió
A lényeg

Az önkormányzat tudta nélkül árverezi el az újpesti kórház épületét az állam

15/06/2023 07:34

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján június 8-án jelent meg az újpesti Árpád Kórházról szóló árverési hirdetmény. A licit kezdetét június 15-én reggel 8 órára írták ki, június 22-én 21 órakor ér véget. A 361 millió forint árverési biztosíték megfizetésének határideje június 13-án 23 óra 59 perckor járt le. A 2013-ban bezárt épületegyütts kikiáltási ára 1,4 milliárd forint – írja az Mfor.

"A döntésről nem tudtunk, csak bíztunk abban, hogy a kormány jobb belátásra tér, és nem rontja tovább az amúgy sem 21. századi módon működő egészségügyi ellátórendszert. Bíztunk, de közben nem ért minket meglepetés, hiszen tudjuk,

ha valami megtetszik a hatalomnak, azt szó nélkül elveszi"

- válaszolta a portál érdeklődésére az Újpesti Önkormányzat sajtóosztálya.

 
Az Árpád kórház épülete
peticiok.com
 

Hozzátették: Újpestnek hatalmas érvágás egy fontos egészségügyi intézmény elvesztése. Hajdan hét nagyobb méretű egészségügyi centrum működött, 2023-ra az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet mellett csupán a Károlyi Sándor Kórház két rehabilitációs célú telephelye maradt kerületben.

Most azt remélik, hogy ha már így alakult, a kerületi építési szabályzatnak megfelelő céllal fogja a vevő felhasználni a területet, illetve olyan tevékenységet fog végezni, amely az újpesti lakosok érdekeit is fogja szolgálni.