„Támogassa
A lényeg

Hadházy: 244 milliárdért veszi meg az állam a Bosnyák téri betonmonstrumot Tiborcz üzlettársától

9/06/2023 14:45

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Facebook-oldalán azt írta, hogy az állam 244 milliárd forintért megveszi azt a betonmonstrumot, „amit a zuglóiak akarata és tiltakozása ellenére építenek a Bosnyák tér mögé, az egykori Csömöri úti sporttelep helyére”. 

Az eladó a Bayer Construct Zrt. nevű ingatlanfejlesztő cég leánycége, amely a Tiborcz Istvánnal is üzletelő Balázs Attilához tartozik. 

Hadházy szerint nagyságrendileg ennyibe kerülne a pedagógusok béremelése évente, "de arra természetesen nincs pénze a kormánynak", ahogy a napokban sok egyéb mellett lefújtak egy sor iskolaépítési projektet is, mert arra sincs. (A pedagógusok béremelése ügyében a kormány az Európai Unióra mutogat.)

Az április 6-án megkötött adásvételre véletlenül bukkantak rá a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerződései közt. A képviselő szerinte annak ellenére nem szóltak az üzletről még a zuglói városházának sem, hogy az önkormányzatnak elővásárlási joga van erre a területre – igaz, mivel nincs 244 milliárd forintja, ezzel nem tud élni, de akkor is értesíteni kellett volna hivatalosan – írta Hadházy.

A tulajdoni lapokból kiderül, hogy a Bayer leánycége, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. már kapott is mintegy 31 milliárd forintot az államtól, igaz, jelzálogjoggal biztosítva.

(via rtl.hu)