„Támogassa
A lényeg

Az Index vezérigazgatója is bekerült a Libri igazgatóságába

26/07/2023 19:09

| Szerző: Klubrádió

A Libri vezetéséről a július 6-i és a július 14-i közgyűlésen döntöttek – közölte szerdán a vállalatcsoport. A korábbi többségi tulajdonos, Balogh Ákos igazgatósági tag maradt – ismerteti a kreativ.hu. Szalai Zoltán, a kiadót nyár elején megvásárló Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója korábban is tagja volt már a tesületnek, most az igazgatóság elnöke lett. Az MCC kuratóriumi elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, a szervezet hatalmas értékben kapott készpénzt, részvényeket, ingatlant a magyar államtól.

Starcz Ákos, a kormányközelbe került Index.hu Zrt. vezérigazgatója bekerült az igazgatóságba. Ő egyébként dolgozott már a kiadóval, ő volt a Libri-Shopline Nyrt. vezérigazgatója. Tag lett még Köbli Norbert, például a kritikusok szerint kurzusfilmnek számító Blokád vagy A berni követ forgatókönyvírója, illetve Illés Géza Márton ügyvéd is, aki korábban képviselte Habony Árpád egyik hitelezőjét, Tombor Andrást is.

A felügyelőbizottság újonnan megválasztott tagjai közül Kerezsi Miklós lett az elnök. Kerezsi agrármérnök, takarmányozási szakmérnök, a K-monitor szerint A Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kuratóriumi tagja (ez a Lázár János mezőhegyesi ménesbirtokát működtető alapítvány). 

Új tag még Bauer Bence László jogász, aki az MCC-nél a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója, illetve Muray Gábor Zoltán, aki a Magyar Nemzet, majd a Mandiner kulturális rovatát vezette sokáig, jelenleg a Magyar Krónika főszerkesztője.

Júniusban mi is beszámoltunk róla, hogy a Mathias Corvinus Collegium Alapítványának leányvállalata megvette az eddigi többségi tulajdonos, az SQ Invest Kft. 67,48 százalékos részvényét, ezzel a Fidesz kedvenc tehetséggondozója lett a Libri Csoport többségi tulajdonosa