„Köszönjük,
A lényeg

Az MCC lett a Libri többségi tulajdonosa

13/06/2023 13:32

| Szerző: Klubrádió

Az eddigi kisebbségi tulajdonos több mint 98 százalékra növelte a részesedését.

A Mathias Corvinus Collegium Alapítványának leányvállalata megvette az eddigi többségi tulajdonos, az SQ Invest Kft. 67,48 százalékos részvényét, ezzel a Fidesz kedvenc tehetséggondozója lett a Libri Csoport többségi tulajdonosa. Az MCC három évvel ezelőtt szállt be a Libri-Bookline csoportba, először Spéder Zoltán kisebbségi tulajdonát vették meg. A mostani vásárlással az alapítvány 98,5 százalékra növelte a részesedését – foglalta össze a 444.

A cégcsoport vezetésének összetétele változatlan marad, a korábbi többségi tulajdonos, Balogh Ákos pedig igazgatósági tagként segíti a Libri Csoport további fejlődését – közölte az MCC.

"A Libri vállalatcsoporttal sikeres éveket tudhatunk magunk mögött, az MCC a korábbi részesedésére is minden értelemben jó befektetésként tekint, így részünkről a leglogikusabb lépés a tulajdoni hányad növelése volt. Elkötelezett, tőkeerős tulajdonosként hosszú távon garantáljuk a magyar könyv jövőjét" – mondta Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója.

A Libri Csoporthoz tartozik többek között a Jelenkor, a Helikon, Kolibri és a Park kiadó is. A csoport adja ki számtalan magyar és nemzetközi klasszikus műveit, de többek között Bödőcs Tibor, Nádas Péter, Tompa Andrea, Simon Márton és Závada Péter könyveit, vagy éppen a Disney és a Star Wars univerzum nyomtatott termékeit is.

Az MCC közleményében azt írta, a cégcsoport vezetésének összetétele változatlan marad, a korábbi többségi tulajdonos, Balogh Ákos pedig igazgatósági tagként segíti a Libri Csoport további fejlődését.

„A Libri vállalatcsoporttal sikeres éveket tudhatunk magunk mögött, az MCC a korábbi részesedésére is minden értelemben jó befektetésként tekint, így részünkről a leglogikusabb lépés a tulajdoni hányad növelése volt. Elkötelezett, tőkeerős tulajdonosként hosszú távon garantáljuk a magyar könyv jövőjét” – mondta Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója.