„Köszönjük,
A lényeg

A hazai közösségi média vezető influenszerei hirdettek közös demonstrációt péntek estére a Hősök terére

13/02/2024 08:16

| Szerző: Klubrádió

Osváth Zsolt, az esemény egyik szervezője arról beszélt a Klubrádiónak, nincsenek konkrét követeléseik, ugyanakkor szeretnék felhívni a figyelmet a gyermekvédelem hiányosságaira. 

Újabb, fiatal célközönségnek szóló demonstrációt hirdettek közösségi médiából ismert influenszerek, véleményvezérek. A magyar közélet állapota ellen tiltakoznak pénteken este 6 órától a Hősök terén. A kegyelmi ügy miatt azt üzenik, a dühüket, a fájdalmukat, az együttérzésüket szeretnénk kifejezni.

A tüntetésen várhatóan beszél majd mások mellett Nagy Ádám, a Jólvanezígy, illetve a Fókuszcsoport arca, Osváth Zsolt a Zshowtime-ból, Gulyás Márton a Partizánból. De az akció meghirdetői között van Pottyondy Edina és Baukó Attila, vagyis Azahriah is.

Nem a rendszert megdöntésére készülnek, hanem a gyermekvédelem hiányosságaira, a kiskorú áldozatokra hívnák fel a figyelmet a pénteken demonstráló youtuberek – mondta Osváth Zsolt, a tüntetés egyik szervezője a Klubrádiónak, aki szerint bár nem Orbánozni akarnak, ez egy kritika a hatalommal szemben.

Hangsúlyozta, hogy akartak egy olyan eseményt, ahol jobb- és baloldaliak együtt követelhetik a gyermekek érdekében tett közös lépéseket, szerinte a pártok által szervezett rendezvények, a lengedező pártzászlók sokakat elijesztenek, és ott nem lehet hatékonyan a gyermekvédelemről beszélni.

Osváth Zsolt kiemelte, hogy ő vörös vonaluk is gyermekek biztonsága, és elegük van a simliskedésből, az eltusolásból és a látszatintézkedésekből.

2024. február 13. A lényeg (2024.02.13.) Osváth Zsolt
01:23
00:00

Az Osváth Zsolttal készült teljes interjút az Esti gyorsban hallgathatják meg este 6 órától.