„Támogassa
A lényeg

A budapestiek 73 százaléka szerint Orbánék csak azért büntetik a fővárost, mert ellenzéki a vezetése

27/04/2023 08:45

| Szerző: Klubrádió

A fővárosiak 73 százaléka úgy látja, hogy a kormány pusztán azért nehezíti meg Budapest anyagi helyzetét, mert ellenzéki vezetése van – derül ki a Medián és a 21 Kutatóközpont április közepén közvélemény-kutatásából, amelyet a hvg360 ismertetett.

Csupán a válaszadók 12 százaléka látja megfelelőnek a főváros anyagi helyzetét, több mint háromnegyedük szerint pénzügyi nehézségei vannak, ezzel a kormánypárti szavazók közel kétharmada is egyetért – áll a budapestiek körében végzett felmérésben.

Évi kétmilliárdból megszüntetnék a CT- és MR-várólistá
 
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 
 

A válaszadók több mint fele szerint Budapest jelenleg több adót fizet, mint Tarlós István városvezetése idején. Még a fideszeseknek is csak a fele érzékeli, hogy egyenlő bánásmód érvényesülne.

A fővárosiak többsége a felmérés alapján elégedett a főpolgármesterrel, 56 százalékuk szerint Karácsony Gergely „minden tőle telhetőt” megtesz. Harmaduk szerint ugyanakkor „csak panaszkodik és hárítja a felelősséget”. A főpolgármester munkáját a budapestiek 59 százaléka „nagyon jónak” vagy „jónak” értékeli, minden negyedik válaszadó tartja „rossznak” vagy „nagyon rossznak”. (Az RTL nyomán)