„Klubrádió
A lényeg

Tarlós cáfol: vaklárma, hogy a Hungaroring fb-elnöke lenne

1/12/2022 14:50

| Szerző: Klubrádió

A nap folyamán mi is beszámoltunk róla, hogy Tarlós István volt főpolgármestert a Hungaroring Sport Zrt. felügyelőbizottságának elnökévé nevezték ki. Persze Tarlós eddig is komoly és felelősségteljes feladatokat kapott, korábban a MÁV elnökségében volt tag, de véletlenül pont azután, hogy Lázár János minisztériumához, régi ellenfeléhez került a vasút, kiderült, ő pont lemondott onnan. A hvg szerint októberben született meg a döntés az fb-elnöki posztról, de a cégbírósági bejegyzése csak most történt meg.

Az érintett azonban az atv.hu-nak cáfolta és "vaklármának" nevezte a róla szóló hírt. Azt mondta: ugyanabban a november 3-i levélben jelezte, hogy nem vállalja a Hungaroring felügyelőbizottságának az elnöki tisztét, amelyben közölte, hogy lemond a MÁV igazgatótanácsában betöltött tisztségéről is. 

"Tehát valójában nem töltöttem be a Hungaroringnél a felügyelőbizottság elnöki tisztét" – mondta. A volt főpolgármester hozzátette: családi okok miatt mondott le, illetve nem vállalta az fb-elnöki feladatokat.

A mogyoródi Forma–1-es autóverseny-pályát üzemeltető cég éppen most tulajdonost vált, miután Palkovics László lemondása után a Technológiai és Ipari Minisztérium feladatait több tárca között osztották el, és a Hungaroring az új energiaügyi miniszterhez, Lantos Csabához került. A Hungaroring felügyelőbizottsági elnökének 2021-ben több mint 2 millió forint volt az éves díjazása.

(Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)