„Klubrádió
A lényeg

Tarlós: fb-elnökséget kapott a Hungaroringen, nem fogadta el

1/12/2022 11:26

"Senkit" nem hagynak az út szélén: Tarlós István volt főpolgármestert a Hungaroring Sport Zrt. felügyelőbizottságának az elnökévé nevezték ki, írta a Hvg.hu. Tarlós a kormánypárti ATV-nek azonban azt mondta, amikor a MÁV fb-tagságról lemondott, jelezte, "nem vállalja a Hungaroring felügyelőbizottságának az elnöki tisztét".

Persze Tarlós eddig is komoly és felelősségteljes feladatokat kapott, korábban a MÁV elnökségében volt tag, de véletlenül pont azután, hogy Lázár János minisztériumához, régi ellenfeléhez került a vasút, kiderült, ő pont lemondott onnan. Családi okai voltak, állította. A Hvg.hu szerint a mogyoródi Forma–1-es autóverseny-pályát üzemeltető cég éppen most tulajdonost vált, miután Palkovics László lemondása után a Technológiai és Ipari Minisztérium feladatait több tárca között osztották el, és a Hungaroring az új energiaügyi miniszterhez, Lantos Csabához került.

A Hungaroringnél októberben született meg a döntés az fb-elnöki posztról, de a cégbírósági bejegyzése csak most történt meg, írja a lap, amely szerint a Hungaroring felügyelőbizottsági elnökének 2021-ben több mint 2 millió forint volt az éves díjazása.

Tarlós a miniszterelnöki tanácsadói posztját is megtartotta.