„Klubrádió
A lényeg

Tarlós: A Fidesz hímes tojásként bánt Karácsonyékkal, akik útszélien reagáltak

25/10/2022 11:41

A leváltott főpolgármester, Tarlós István továbbra is rendszeresen kap felületet a kormánymédiában, hogy hivatali utódját kritizálja. Most a hírtévében jelentette ki (Vigyázat, a link a Hír tv felületére visz), hogy szimbolikus városvezetés zajlik, és hogy Karácsony Gergely hivatali ideje alatt egyetlen, teljesen új nagy fejlesztést sem indult el.

Önkormányzat 2019 - Átadás-átvétel a Főpolgármesteri Hiv
 
Tarlós István-Karácsony Gergely
 
Budapest, 2019. október 17. Karácsony Gergely megválasztott (j) és Tarlós István leköszönő főpolgármester a hivatal átadás-átvételén a Városházán 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

 

A kormány által elvett önkormányzati és fővárosi pénzek jelentősen beszűkítették a jelenlegi városvezetés mozgásterét, a kormány több esetben nem hajlandó a fővárossal egyeztetni, és senki által meg nem választott fővárosi testületekkel folytat fejlesztéseket, módosításokat Budapesten.

Tarlós nem tudja, mi lett azzal a 200 milliárd forintos tartalékkal, amelyet az új városvezetésre hagyott a ciklusa végén. "Ami fejlesztések folynak, és amikkel a városháza eldicsekszik… hát maradjunk abban, hogy ezek kontrollálható módon általunk elindított fejlesztések voltak – mondta az egykori fideszes főpolgármester. Szerinte Karácsony sokkal többet foglalkozik olyan ügyekkel, amelyek nem a főváros hatáskörébe tartoznak.

Az egykori főpolgármester szerint a fideszes politikusok sokáig úgy bántak a jelenlegi városvezetéssel, „mint a hímes tojással”, mire ők „útszéli stílusban támadták a kormányt”, és ellehetetlenítették az együttműködést, majd „odasomolyogtak, barátkozást és együttműködést ajánlottak” azért, hogy pénzhez jussanak. Tarlós szerint "így nem lehet viselkedni", és ezt ő közölte Karácsonnyal is.

Arról is beszélt, hogy szerinte nem is Karácsony dönt egyes kérdésekben, hanem a DK frakció: Amit a DK nem akar, az nem tud átmenni a közgyűlésen - mondta Tarlós István.