„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Magyarország ismét a történelem rossz oldalára állt

20/10/2022 18:49

| Szerző: Klubrádió

"Magyarország ismét a semmiért állt a történelem rossz oldalára. Szembemegyünk Európával, szembemegyünk a szövetségeseinkkel és ismét, mint sajnos már oly sokszor, a vesztes oldalra állunk. Azért a vállalhatatlan hintapolitikáért, amit a kormány művel, semmit se kapunk" – írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon. Szerinte az olcsó orosz gáz csak egy újabb fideszes mítosz.

"Az olcsó orosz gáz csak egy újabb fideszes mítosz. Bulgária fővárosában, Szófiában a novemberi piaci gázár 350 Ft/m3. A magyar kormány ezt 1500 Ft/m3-es áron kötötte le a budapesti távfűtés részére. Hol van az olcsó orosz gáz? Sehol" – írta a Facebookon Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint ha lenne olcsó orosz gáz, nem kellene brutálisan megemelt rezsiszámlákat fizetni az önkormányzatoknak, a vállalkozásoknak és a magyaroknak. „Putyin nagyon drágán adja a gázt hazánknak, a megemelt rezsiszámláink pedig végső soron az ő háborúját gazdagítják” – jelentette ki.

Karácsony úgy folytatta: megemelt villanyszámlát sem azért kell fizetni, mert Paks hirtelen elkezdett volna drágábban termelni. „Egyszerűen azt a horribilis lyukat, amit ütöttek a magyar gazdaságon az elfuserált orosz függőséggel és a drága orosz gázzal, úgy tömik be, ahogy csak tudják”. Azt is írja, hogy „Zágráb rögzített áron kapja az áramot a horvát államtól, körülbelül 30 Ft/kWh áron. Nekünk ugyanezért 462 Ft-ot kell fizetni, miközben Paks nagyjából 12 Ft/kWh áron termeli az áramot”.

"Magyarország ismét a semmiért állt a történelem rossz oldalára. Szembemegyünk Európával, szembemegyünk a szövetségeseinkkel és ismét, mint sajnos már oly sokszor, a vesztes oldalra állunk. Azért a vállalhatatlan hintapolitikáért, amit a kormány művel, semmit se kapunk" – összegezte a főpolgármester.