„Köszönjük,
Esti gyors

Zsugoriak – Rózsa Péter jegyzete

18/09/2023 18:02

| Szerző: Rózsa Péter/Klubrádió

Amikor a még mindig kiugróan magas, az EU országokénak 2/3-adával magasabb infláció okán a miniszterelnök a multikat kezdi gyalázni, azzal fenyegetve őket, hogy mivel árspekulációval becsapják a vásárlókat, fel fog ellenük lépni, akkor megtéveszti a vásárlókat. Hiszen nem másnak, hanem saját pénzügyéreinek, harácsoló klientúrájának, az éppen általa milliárdossá vált kegyenceknek köszönhető a magas infláció és az ezzel járó összes nyavalya.

2023. szeptember 18. Esti gyors-jegyzet (2023.09.18. Rózsa Péter jegyzete)
02:41
00:00

A kormány a "leghatározottabban fel fog lépni" a vásárlók megtévesztése és a zsugorinfláció ellen. Ezt maga a kormány üzente ma délelőtt a nagyérdeműnek. Emejük ki ebből a lényeget:

1 – vásárók megtévesztése

2 – zsugorinfláció

Az első mindjárt lábon lövés, hiszen – ha komolyan vesszük – leginkább a kormánynak önmaga ellen kellene fellépnie, ha fel akarná számolni azt a gyalázatos viselkedést, amikor a vásárlókat valakik megtévesztik. A rezsicsökkentés ugyanis a történelem valaha volt legnagyobb megtévesztése. Azt ezt kísérő EU ellenes propaganda pedig egyenes hazugság. A magyar kormány úgy csökkentette a lakosság áram- és gázfogyasztása utáni terheket, hogy a világpiaci és az EU átlagárnál azóta is magasabbat fizetünk ezekért – nem is beszélve az úgynevezett rendszerhasználati díjakról, amiket az áramot és a gázt a házunkhoz szállító cégeknek kell fizetnünk. És milyen érdekes, valóságos hungaricum, hogy ezek a cégek történetesen nem állami tulajdonban vannak, hacsak nem tekintjük annak a mészároslőrincek és hasonlók cégbirodalmához tartozó szolgálatókat. Nem fogják elhinni, nem tekinthetjük annak.

 
Infláció
 Fotó: Pixabay
 

Szóval, amikor a még mindig kiugróan magas, az EU országokénak 2/3-adával magasabb infláció okán a miniszterelnök a multikat kezdi gyalázni, azzal fenyegetve őket, hogy mivel árspekulációval becsapják a vásárlókat, fel fog ellenük lépni, akkor megtéveszti a vásárlókat. Hiszen nem másnak, hanem saját pénzügyéreinek, harácsoló klientúrájának, az éppen általa milliárdossá vált kegyenceknek köszönhető a magas infláció és az ezzel járó összes nyavalya.

Akkor vegyük a kormány közleményének másik gyöngyszemét, a zsugorinflációt. Az egyre romló magyar gazdaság Gazdaságfejlesztési minisztere találta meg ezt a kifejezést, ami arra utal, hogy a gaz multik sokszor nem emelik meg ugyan az árakat, viszont lerontják az áru minőségét, vagy csökkentik az adagokat. Ami 100 gramm volt eddig, azt lopakodva 90 grammra zsugorítják. Elképzelem, hogy a bevásárlóközpontok hátsó fertályán külön zsugorítóműhelyek működnek, zsugorításra szakosodott munkásokkal, és mondjuk a 10 dekás vajat 9 dekássá alakítják át, és stb., stb., biztos így megy ez.

Hát kérem, van nekünk egy mindent tökéletesen végző kormányunk, és vannak az árspekuláns és zsugorító gazfickók, akik miatt az istennek sem megy le a magyar inflációi. Ugye milyen egyszerű ez?

Rózsa Péter jegyzete az Esti gyors 2023. szeptember 18-i adásában hangzott el.