„Klubrádió
Hetes Stúdió

Törökország útját követjük? – Hetes Stúdió-ajánló

26/11/2022 11:37

| Szerző: Csernyánszky Judit/Klubrádió

Infláció, gazdaságpolitika, háború, kül- és belpolitika, kormánypárt és ellenzék, szociális törvény, posztszocialista átmenet, dezinformáció - ezekről mind szó lesz a Hetes Stúdióban, a második órában pedig megbeszéljük a héten történteket.

Nem csitul az infláció, a kormány beavatkozik a kamatpolitikába, ami nem sok jóval biztat. Lásd Törökország példáját, ahol hasonló kormányzati intézkedés hatására lett 80%-os az árdrágulás. A kormány kapkodása és amatőrizmusa mellé társul a még súlyosabb következményekkel járó uniós pénzmegvonás. László Csaba volt pénzügyminisztert kérdezzük a kilátásokról.

 
László Csaba
 

Hiába tiltakoztak a tömegek, módosította a fideszes többség a parlamentben a szociális törvényt, amit Szabó Tímea ellenzéki képviselő lex megdöglesznek nevezett. A kormány nem segít a bajbajutott és ellátásra szoruló embereken, és közben a felelősséget is hárítja, és persze forrásokat sem biztosít az elmúlt évtizedek legnagyobb válsága közepette.

 
Szabó Tímea
Fotó: Kovács Attila / MTI
 

A posztszocialista átmenet még mindig nem zárult le, hisz Oroszországról nem tudjuk, visszasüllyed-e a kommunizmusba vagy fenntartja a nemzeti szocialista állam ideológiáját. Az viszont egyértelmű, Oroszország katonai gyengeségének láttán elhárult annak a veszélye, hogy a NATO határait ne lehetne keletre tolni és új tagot felvenni. Értékelte a helyzetet a Magyar Tudományos Akadémia.

Taktikázik a Fidesz, amikor alapszervezeteket oszlat fel, de közben nem bomlik az egység, sőt szavazói mindent bevesznek, amit tálcán kínálnak nekik egy dezinformációs háború részeként. Az ellenzék kezdi összeszedni magát, merthogy sok labdát vissza lehet ütni – Nagy Attila Tibor politikai elemzővel tárgyaljuk át a témát.

Bolgár György, Brückner Gergely, Csernyánszky Judit, György Zsombor és Neuman Gábor
 
Bolgár György, Brückner Gergely, Csernyánszky Judit, György Zsombor és Neuman Gábor
Klubrádió
 

A műsor második felében megbeszéljük a hét legfontosabb eseményeit Brückner Gergellyel a Telextől és György Zsomborral a Magyar Hang főszerkesztőjével, valamint Bolgár Györggyel. (Műsorunk második óráját a Klubrádió YouTube csatornáján is visszanézhetik majd, amennyiben elszalasztotta az élő adást.)

Hetes Stúdió
2022. november 26. szombat 15:00
Műsorvezető: Neuman Gábor
Szerkesztő: Csernyánszky Judit