„Klubrádió
A lényeg

Az olcsóbb kenyerek kilós ára is elérheti az ezer forintot

25/08/2022 14:55

| Szerző: Klubrádió

Elkerülhetetlen a sütőipari termékek árának jelentős emelkedése, mondta az InfoRádióban a Magyar Pékszövetség elnöke. Nehéz arra pontos választ adni, hogy elérheti-e a kenyér kilónkénti ára az ezer forintot, mert pékek maguk határozzák meg, hogy milyen áron értékesítenek, viszont már most vannak olyan termékek, amelyeknek az ára eléri vagy meg is haladja ezt a határt – mondta Septe József.

Arra a kérdésre, hogy elérheti-e az ezer forintot a kenyér kilónkénti ára, a pékszövetség elnöke azt mondta: a pékek maguk határozzák meg – önköltség alapján –, hogy milyen áron értékesítenek, nehéz erre pontos választ adni, ezzel együtt már most vannak olyan termékek, amelyeknek az ára eléri vagy meg is haladja ezt a határt, például a különleges kézműves, rozsos, magvas kenyerek esetében.

A drágulás mértéke számos tényezőtől függ. A sütőipari vállalkozások munkájához szükséges termékek drágulása és a növekvő energiaárak miatt muszáj lesz érvényesíteniük a megnövekedett költségeiket az árakban – mondta Septe József.

Fotó: Pixabay
 

A várható drágulás mértéke több tényezőtől is függ: az alapanyagokon és munkabéren túl például attól is, hogy egy vállalkozás milyen energiaszolgáltatóval állapodott meg és főként mikor.

(forrás: InfoRádió)