„Klubrádió
A lényeg

Feloszlatná az általa vezetett Fidesz-alapszervezetet Bajkai István

14/11/2022 16:46

| Szerző: Klubrádió

Az rtl.hu birtokába került egy levél, amely szerint Bajkai István javaslatára a Fidesz országos választmányának elnöksége elindította a budapesti 5. számú választókerületi (erzsébetvárosi és terézvárosi) alapszervezetének feloszlatási eljárását. A portál szerint ezt maga Bajkai (aki korábban az Orbán-család ügyvédjeként vált ismertté) küldte szét a helyi pártszervezet tagságának.

A levélben azt is közlik, hogy a párt alapszabálya alapján a helyi szervezet tagjai a feloszlatási eljárás alatt nem gyakorolhatják tagsági jogaikat – írja az rtl.hu. A portál kereste a feloszlatás ügyében Bajkai Istvánt, aki visszahívást ígért, de a cikk megjelenéséig nem válaszolt.

Az Orbán-család ügyvédjeként is ismertté vált Bajkai 2018-ban viszonylag simán, 37,14 %-ot elérve kapott ki a 45,85 %-ot szerző DK-s Oláh Lajostól a budapesti 5-ös választókerületben. Aztán a 2019-es önkormányzati választásokon az addigi fideszes polgármestert legyőzve Erzsébetvárosban a szintén DK-s Niedermüller Péter, Terézvárosban a momentumos Soproni Tamás lett a kerület vezetője, stabil közgyűlési többséggel. Idén áprilisban is Oláh Lajos nyerte a budapesti 5-öst, de ezúttal a Fidesztől Kovács Balázs Norbert indult.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)