„Klubrádió
Esti gyors

Tomi Balboa - Hardy Mihály jegyzete

17/12/2020 18:03

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

A magyar EP-képviselő pedig – jobb híján – „ZS-kategóriás” troll-bejegyzésekkel próbálja magára felhívni a figyelmet, ha már kifogyott a magvas gondolatokból. Túltolta megint.

2020. december 17. Esti gyors-részlet / Hardy Mihály jegyzete 2020.12.17.
02:30
00:00

Vajon elgondolkodtak-e mostanában azon, hogy Deutsch Tamás miért hasonlította magát a Rocky-filmek bokszoló sztárjához, miután az Európai Néppárt megfosztotta minden megszólalási lehetőségétől, egyfajta politikai karanténba küldte, mint egy pestisest? Deutsch Tamás a filmből vett idézettel rögtön áldozati szerepbe is helyzete saját magát, mondván, hogy „Nem az számít, hogy mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni.”

Érdekes képzettársítás, bár aki látta a késői Stallone Rocky-filmeket, inkább szánalmasnak és nevetségesnek nevezhetné a főhőst. Aki már végleg leépült a kapott pofonok és a ki tudja milyen csodaszerek fogyasztásának a mellékhatásától.

A súlyos önsajnálati rohamba zuhant brüsszeli street-fighter persze megint nem érti a lényeget. A jelek szerint nagyon nehéz lejönni a Facebook és más oldalak által biztosított függőségről. A magyar EP-képviselő pedig – jobb híján – „Zs-kategóriás” bejegyzésekkel, máskor meg egyszerű trollkodással próbálja magára felhívni a figyelmet, ha már kifogyott a magvas gondolatokból. Túltolta megint, amikor a saját frakcióvezetőjét, értsd politikai szövetségesét hasonlította a gestapósokhoz és az ÁVH-sokhoz. Egy héten belül a Szájer-féle ereszcsatornás mutatvánnyal együtt, ez már kicsit sok volt.

Erre tényleg nincsenek felkészülve Brüsszelben, bár szerintem látják, hogy a háttérben már nagyon megy a fideszes helykeresés. Csak éppen az a baj, hogy a szélsőjobbos pártok mindenütt másutt Európában, így az Európai Parlamentben is többnyire elszigetelten és a valós döntésektől kellő távolságban tartva vegetálnak. Vagyis távol a jelentős pénzügyi forrásoktól. Ez a nem túl kecsegtető lehetőség, no meg az az egyszerű tény, hogy a fideszes képviselők szavazataira a Néppártnak is szüksége van, még benntartja az EPP-frakcióban a magyar kormánypárt képviselőit.

Közérthető, futballból vett hasonlattal élve: ha már nem jók csatárnak, nem jók középpályásnak sem, a sorfalba, szélsőjobb hátvédnek még talán jók lehetnének. Csak ne rúgnának mindig öngólt, mint az a Szájer-gyerek, meg a Deutsch-pubi…

Hardy Mihály jegyzete a 2020. december 17-i Esti gyorsban hangzott el.