„Köszönjük,
Hetes Stúdió

Tenderbajnokság és euroszkeptikus internacionálé – Hetes Stúdió ajánló

25/11/2023 11:59

| Szerző: Józsa Márta/Klubrádió

Szuverenitásvédelem, egészségügy anomáliák a Policy Solutions felmérésében, Tenderbajnokság és euroszkeptikus internacionálé az e heti Hetes Stúdióban.

2023. november 25. Hetes Stúdió (2023. november 25., szombat 15:00)
55:11
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Két hete még csak a rövid hír alapján, ma viszont már a szuverenitás törvény szövegének ismerete alapján elemeztük a legújabb jogalkotási szörnyeteget Majtényi Lászlóval, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökével.

A listát a megélhetési kérdések és az egészségügy anomáliái vezetik, a végén van az oktatás, az orosz befolyás és az LMBTQ ügyek – a Policy Solutions által készült felmérésről hallhattak Kárpáti Jánostól.

A másik lista élén Mészáros Lőrinc áll 1140 millárd Ft-tal, mögötte Szíjj László és a soron következők sem kismiskák. Ez már a Transparency International Magyarország által összeállított, a közbeszerzési adatok alapján készült Tenderbajnokság eredményét mutatja – Zeisler Judit projektmenedzser segített értelmezni az adatokat.

Ime – egy egyelőre – riasztó kifejezés: Euroszkeptikus internacionálé. Még nincs ilyen, de vajon az európai szélsőjobb erősödése nem vezet-e majd el idáig, és vajon Orbán a választások után milyen frakciót, tehát milyen pártcsaládot választ, mert bizony e döntésének jelentős hatása lesz az EU jövőjére nézve. Csernyánszky Judit összeállítását hallhatták erről.

Hetes Stúdió 11.24 Bolgár György Gergely Márton Józsa Márta Bodnár Zsuzsa Rózsa Péter
 
Hetes Stúdió 2023.11.24 Bolgár György, Gergely Márton (HVG), Józsa Márta, Bodnár Zsuzsa (Átlátszó), Rózsa Péter
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

A műsor második felében pedig megbeszéltük a hetet Bodnár Zsuzsával, Átlátszó újságírójával, Gergely Mártonnal, a HVG újságírójával, illetve a Klubrádiótól Rózsa Péterrel és Bolgár Györggyel.

2023. november 25. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2023. november 25., szombat 16:05)
53:24
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszókra kattintva.