„Klubrádió
Megbeszéljük...

Karácsony reméli, hogy tudja tartani a lelket munkatársaiban

22/11/2023 18:45

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Bár a főpolgármester már hozzászokott a közmédia támadásaihoz, bántja, ha a propagandagépezet azon munkatársait veszi célkeresztbe, akik nincsenek ehhez hozzászokva. A jövőre esedékes önkormányzati választások kapcsán a Megbeszéljük című műsorban úgy fogalmazott, hogy "nyugodtak vagyunk az igazunkban, és ez azért egy nagyon fontos erő."

2023. november 22. Megbeszéljük-részlet (2023.11.22.) Karácsony Gergely
10:13
00:00

Budapest 150 éves születésnapja alkalmából Karácsony Gergely főpolgármester a Vígszínházban mondott beszédet. Bár az ünnepségen megjelentek magas rangú közjogi méltóságok, mint például Novák Katalin köztársasági elnök, az állami médiumok közül egyik sem interjúvolta meg ez alkalomból Budapest polgármesterét. Karácsony már hozzászokott, hogy a közmédiában csak ellenségként szokott szerepelni – mondta.

"Nagyon alacsony a respektje a magyar közmédiának, úgyhogy mi örülünk annak, hogy az ATV leadta a teljes műsort" – fogalmazott Karácsony.

Hozzátette, rengeteg pozitív visszajelzést kapott a beszéd kapcsán. Emlékei szerint ugyanakkor mikor ő beszélt, akkor Gulyás Gergely miniszter úr már nem volt jelen.

A jövőre esedékes önkormányzati választások kapcsán a főpolgármester arról is beszélt, ő már hozzászokott ahhoz, hogy kampányidőszakban büntetőjogi-, illetve propagandaeszközökkel is igyekszik őt lejáratni a kormányoldal. Ugyanakkor aggasztja, ha a propagandagépezet azon munkatársait veszi célkeresztbe, akik nincsenek ehhez hozzászokva. Arra a kérdésre, nem tart-e attól, hogy kikészítik a kollégáit, így felelt: "nagyon remélem, hogy tudom bennük tartani a lelket." Hozzátette, "nyugodtak vagyunk az igazunkban, és ez azért egy nagyon fontos erő."

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Karácsony Gergely
2023. november 22., 17:05
Riporter: Bolgár György