„Támogassa
A lényeg

Karácsony: A Fidesznek nincs Budapest-politikája

11/11/2023 17:36

| Szerző: Klubrádió

A főpolgármester szerint kő-papír-ollóval fogja eldönteni a kormánypárt, hogy kit indít főpolgármesternek.

Karácsony Gergely szerint a "Fidesznek nincs Budapest-politikája", ezért sincs főpolgármester-jelöltje a jövő évi önkormányzati választásokra – mondta el a fővárost vezető politikus a Magyar Hang Kompország című műsorának pénteki adásában, amit a 444.hu szemlézett.

A főpolgármester szerint a kormánypárt „képtelen egy őszinte, igaz mondatot elmondani” Budapestről és kő-papír-ollóval fog eldőlni ki lesz a jelölt, mivel senki nem vágyik a feladatra. 

Karácsony ugyanakkor úgy véli, hogy kemény hónapok jönnek: "elképesztő mennyiségű fekáliacunamit" kell majd elviselnie neki és az ellenzéki jelölteknek a propagandagépezettől.

A kerületi polgármesterjelöltek esetében szeretné azt az elvet érvényesíteni, hogy akik az előző választást megnyerték, azokat támogassák újra az ellenzéki pártok. Bár van belső rangsora arról, melyik polgármester mennyire sikeres, nem akarja megmondani a kerületeknek, hogy mit csináljanak. Karácsony elmondta, ő elsősorban a Fővárosi Közgyülés nézőpontjából tudja megítélni a szereplőket, ahol szerinte helye van Horváth Csabának is. "Jó szívvel tudom ajánlani az összes megválasztott polgármestert a álasztópolgároknak a következő ciklusban is" – tette hozzá.