„Klubrádió
Esti gyors

Progresszívek, nacionalisták, kiábrándultak – főszerepben a választók

22/05/2019 18:03

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

Akár az együttműködés erősítéséért dolgozó progresszív, akár a status quóval elégedett, akár a csak nemzetben, bőrszínben és vallásban gondolkodó pártokra szavaz valaki, esetleg el se megy, mert elege lett a politikusokból, döntési helyzetben van, hiszen már holnap elkezdődnek az európai parlamenti választások. Kárpáti János jegyzete.

2019. május 22. Esti gyors / Kárpáti János jegyzete (19.05.22.)
01:15
00:00
Holnap megkezdődik az európai parlamenti választássorozat – a nyitó napon Hollandiában, valamint, amivel nemrégen még senki sem számolt – az Egyesült Királyságban. Brüsszellel kötött megállapodás hiányában a britek nem vállalkoztak a nagy ugrásra, így most kénytelenek legalább elsétálni a szavazóhelyiségekig.

Vasárnap estére aztán minden tagállamban minden eldől. Régi közhely: ha azt akarod, hogy valami változatlanul maradjon, akkor mindent meg kell változtatnod. Ez most kissé konkrétabban azt jelenti: ha az európai együttműködés további elmélyítését akarod, akkor szavazz a progressziót képviselő pártokra.

Választhatod persze azokat is, akik szerint minden úgy jó, hogy eddig volt. Nem lesztek sokan. Aztán választhatod azokat, akik szerint csak nemzet van, bőrszín van, és felekezet van, Európa nincs. És választhatod azt, hogy nem érdekel, mert a politika piszkos, a politikusok lopnak és hazudnak, mindig is így volt, ezután is így lesz, és a te szaktudásod politikától függetlenül piacképes.

Egy biztos: döntési helyzetben vagy.

Kárpáti János jegyzetét a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg!

(címlapi kép: Pixabay)

Esti gyors
2019. május 22., 18 óra
Műsorvezető: Kárpáti János