„Támogassa
Megbeszéljük...

Pressman is érdeklődött a Láng Téka felől

31/07/2023 18:17

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Miután a Los Angeles Times interjút készített Rédei Évával, a Láng Téka tulajdonosával az LMBTQ-könyvek lefóliázásáról, David Pressman amerikai nagykövet is ellátogatott a könyvesboltba. Ugyanakkor mivel a nagykövet látogatása teljesen spontán volt, ezért Rédei nem is tartózkodott ekkor az üzletben. A könyvesbolt-tulajdonos arról is beszélt a Megbeszéljük című műsorban, hogy noha számukra értelmezhetetlen az LMBTQ-könyvek befóliázására vonatkozó szabályozás, a maguk képességei szerint igyekeznek betartani azt.

2023. július 31. Megbeszéljük-részlet (2023.07.31.) Rédei Éva
11:42
00:00

Rédei Éva attól tart, hogy a nem heteroszexuálisok megbélyegzése egy olyan rettenetes időszaknak a kezdete, amit már átéltünk a 20. században, amikor külsejük, bőrük színe és vallásuk vagy egyéb más megkülönböztető tulajdonságuk alapján bélyegezték meg az embereket – derült ki abból az interjúból, amit múlt szombaton jelentetett meg a Los Angeles Times. A könyvesbolt-tulajdonos a Megbeszéljük című műsorban elárulta, hogy David Pressman is járt aznap az üzletében. Hozzátette, bár ő ekkor nem volt jelen, ugyanakkor nagy büszkeséggel tölti el, hogy meglátogatta őket az amerikai nagykövet, aki egyébként nyíltan vállalja homoszexualitását.

Rédei arról is beszélt, szerinte nincs olyan könyvesboltvezető Magyarországon, aki ismerné azon könyvek teljes listáját, amelyeket az új jogszabály értelmében fóliázni kellene. Bár valószínű, a fogyasztóvédelem ellenőrei egy ilyen listával érkeznek a könyvesboltok vizsgálatára, viszont feltehetőleg az ellenőrizni kívánt könyvek tartalmával már nincsenek tisztában – tette hozzá.

A Láng Tékában úgy oldották meg a kérdést, hogy a szerintük "öncélú szexualitást" tartalmazó köteteket bevonták háztartási fóliával. 

Rédei – bár szándékosan nem nevesített senkit – azt mondta, köztudott, hogy a kormányzópárton belül is vannak melegek. Szerinte a Fidesznek először a saját háza táján kellene sepregetnie.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Rédei Évával
2023. július 31., hétfő 16:20
Riporter: Bolgár György