„Klubrádió
Esti gyors

Palkovics, a Vár gáláns lakója – Lampé Ágnes jegyzete

18/10/2019 18:02

| Szerző: Klubrádió

Palkovics László miniszter nem azért költözött a Várba, mert ott szeretett volna élni, viszont, ha már így alakult, "hajlandó" többet fizetni annál az árnál, amelyért egy csepeli panelban nem kapnánk szobát. Természetesen ez a hajlandóság is csak azután merült fel benne, hogy ellenzéki lett a polgármester.

2019. október 18. Esti gyors / részlet, Lampé Ágnes jegyzete (19.10.18.)
01:59
00:00

Palkovics miniszter bejelentette, hogy hajlandó havi 32 ezer forintnál többet fizetni a 63 négyzetméteres vári önkormányzati lakásáért, sőt, ez ügyben még találkozni is hajlandó V. Naszályi Márta polgármesterrel is. Szóval hajlandó.

A miniszter mindezt azzal indokolta: „A Vár nekem egy szempontból volt jó, a feleségem, a gyerekeim, meg az ő szülei miatt. Azért költöztünk oda, mert a feleségem ott nőtt föl. A szülei ott laknak ötven éve, ezért aztán úgy gondoltuk, hogy a gyerekeknek – az egyik négyéves, a másik hatéves –, fontos, hogy a nagyszüleikhez közel legyenek, mert ugye én éjjel-nappal dolgozom, a feleségemnek meg fontos az édesanyjának a segítsége”.

Megjegyzem: vannak azért páran, akik éjjel-nappal dolgoznak, olyanok is, akiknek jól jön a segítség a gyerekek mellé, és olyanok is akadnak bőven, akiknek fontos, hogy a nagyszülők közel legyenek. Mégsem kapnak ilyen áron lakást a Várban. Sőt, sehol sem. Ezért az árért mindenki kiröhögné őket.

A miniszter viszont a budavári önkormányzat lakásrendelete alapján négyzetméterenként 510 forintot fizet, na ezt most hajlandó megemelni. Azt ugyan nem árulta el, mekkora összegre gondolt. Lehet akár hatvanezer? Netalán hetven?

Palkovics László lakáscserével jutott hozzá az önkormányzati lakás bérleti jogához 2013-ban, ám azóta ilyesmi nem jutott eszébe. Csak épp akkor, amikor V. Naszályi Márta lett a polgármester, majd bejelentette, hogy nemcsak a bérlakások, hanem az összes önkormányzati szerződést felülvizsgálja és nyilvánossá teszi.

Palkovics amúgy azt is hozzátette, hogy húszmillió forintból felújította az ominózus önkormányzati lakást. Ráadásul a vári óvodába egy másik szülővel együtt négymillió forintos szobajátékot vett „a saját adózott pénzén, ha úgy tetszik, az önkormányzat helyett”.

Szóval gáláns úriember ő. 

Lampé Ágnes jegyzete a 2019. október 18-i Esti gyorsban hangzott el.