„Klubrádió
Reggeli gyors

Várkapitánysággal folytatódik az orbáni ötletbörze

9/01/2019 12:07

| Szerző: Klubrádió

Várkapitánysággá ütötték a budavári ingatlanmutyi állami ikertornyait -írta a közösségi médiában V. Naszályi Márta önkormányzati képviselő. De mi is az a Várkapitányság?

2019. január 09. Várkapitányság
06:02
00:00

A Lovarda, a Főőrség épületének felújítása, a kolostor Miniszterelnökséggé alakítása után, most újabb lépést tett a kormány, amely egyébként beleillik a sorba: létrehozta a Várkapitányságot. Mit is takar ez a veretes, ám nem éppen aktuális név?

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd I. kerületi önkormányzati képviselője a Reggeli Gyorsban világította meg, hogy ez tulajdonképpen egy cég. A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. és a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. összevonásából jött létre. Ez a két cég ingatlanfejlesztéssel, műemlékvédelemmel, közterület-felügyelettel és kezeléssel foglalkozott, de úgy, hogy a gazdálkodásukkal meglehetősen sok probléma volt.

Korábban még Lázár János kezdeményezett átvilágítást, de annak eredményét nem lehet tudni. Azt igen, hogy az Állami Számvevőszék elmarasztalta az említett két céget.

A képviselő azt is elmondta, a Várkapitányság 10 milliárd forinttal gazdálkodhat idén, de hogy ezt mire költik majd, mik a terveik, azt homály fedi.

Az interjút a felső ikonra kattintva hallgathatja meg. A riporter: Pikó András. Fotó: Pixabay.