„Klubrádió
Esti gyors

Felülvizsgálják a Bayer-féle bérlakások ügyét a Várban

15/10/2019 19:24

| Szerző: Klubrádió

V. Naszályi Márta, az I. kerület megválasztott polgármestere elmondta: felülvizsgálják a szerződéseket, átvilágítják a bérlakások ügyét, ezután a lakókkal közösen átlátható, igazságos rendszert dolgoznak ki. Mint ismert, a Várnegyedben mások mellett Bayer Zsolt kormánypárti publicista és Palkovics László miniszter is olcsón bérel lakást.

2019. október 15. Esti gyors / részlet, V. Naszályi Márta (19.10.15.)
03:39
00:00

Még nem találkozott elődjével, a fideszes Nagy Gábor Tamással, de már megbeszélték, hogy ezen a héten egyeztetnek – mondta V. Naszályi Márta, a Párbeszéd politikusa, az I. kerület megválasztott polgármestere.

Feltettük neki a kérdést: stabil háttere van a közgyűlésben és szimbolikus kerületet vezethet, de annak része az új kormányzati negyed és Orbán Viktor rezidenciája is, nem tart attól, hogy mindent kihúznak az önkormányzat alól Elképzelhető, hogy a kormánynak ilyen tervei vannak, de ők – egy fideszes önkormányzattal ellentétben – szólhatnak és kiabálnak is majd, ha a Miniszterelnökség terveiből valami olyan szivárog ki, ami káros a lakosságnak – mondta. Egyébként hisz a megegyezésben, úgyhogy megkeresi a Miniszterelnökséget, az úgynevezett várkapitányságot és a köztársasági elnöki hivatalt is.

V. Naszályi Márta hangsúlyozta: felülvizsgálják a szerződéseket, átvilágítják a bérlakások ügyét (hány lakás van, milyen feltételek mellett), ezután az ott lakókkal együtt, társadalmi részvétellel dolgoznak ki egy átlátható és méltányos rendszert. Kiemelte: ne az legyen, hogy önkényes és titkos polgármesteri döntéssel juthatnak olcsón ingatlanhoz egyébként tehetős emberek.

Jelezte azt is: nem gondolja, hogy el kellene adniuk ingatlant, népszerű a kerület, jól állnak idegenforgalmi és parkolási bevételekkel.

A 24.hu korábban összefoglalta: nemcsak az I. kerület volt polgármestere, hanem a szülei is önkormányzati lakáshoz jutottak a Várban. Emellett számos, a Fideszhez közeli fontos ember, köztük Lázár János vadásztársa, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, valamint a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke is bagóért bérel önkormányzati lakást a Várban. Palkovics László innovációs miniszter is alig több mint 30 ezer forintos bérleti díjat fizet önkormányzati lakásáért a Várban.

(Címlapi kép: Pixabay)

Esti gyors
2019. október 15., kedd 18:15
Műsorvezető: Kárpáti Iván