„Klubrádió
A lényeg

Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is

17/10/2019 18:05

| Szerző: Klubrádió/Mérce

Ahogy Baranyi Krisztina és a IX. kerület esetében, a szintén ellenzéki győzelmet hozó I. és VIII. kerületben is megtámadták az eredményt – értesült a Mérce.

V. Naszályi Márta a Mércének elmondta, hogy a volt polgármester, Nagy Gábor Tamás személyesen jelezte neki: ma délután leadták a kifogást. Erről azonban az új polgármester még semmilyen értesítést nem kapott, így azt sem tudja, hogy pontosan milyen kifogással támadták meg a választás eredményét.

Az I. kerületben V. Naszályi Márta 121 szavazattal győzte le a volt fideszes polgármestert. És összesen 241 érvénytelen szavazat született.

Szintén a Mércének nyilatkozott Udvarhelyi Tessza, Pikó András kampányfőnöke, aki megerősítette, hogy a kerületben megtámadták a választás eredményét, ám erről egyelőre ők sem tudnak többet.

A portál információi szerint a VIII. kerületben az összes olyan egyéni körzet eredményét is megtámadták, ahol ellenzéki képviselők nyertek. 12-ből 10 körzetben az ellenzék jelöltje győzött, 12-6 az arány a javukra a testületben.

Baranyi Krisztina megválasztott IX. kerületi polgármester a Facebookon számolt be arról, hogy hivatalba lépése előtt tíz perccel támadták meg az eredményt. A fővárosi közgyűlésben 18 ellenzéki, 13 fideszes és két független képviselő ülhet a választás végeredménye szerint, de utóbbiakat a Fidesz támogatta.