„Klubrádió
Esti gyors

Tiborcz a Várban

30/04/2019 13:30

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök veje a Várban vett egy 350 négyzetméteres műemlék épületet. Az önkormányzat lemondott elővásárlási jogáról.

 

2019. április 30. Esti gyors - részlet 19.04.30.
05:10
00:00

Az I. kerület még nem élt elővételi jogával, legalábbis az utóbbi években nem. Igaz eddig kisebb lakásokról, tárolókról, garázsokról volt szó, és nem egy gyönyörű műemlékről, amely 350 négyzetméteres. Lapértesülés szerint Tiborcz István, a miniszterelnök veje vette meg a Fortuna utcai házat 370 millió forintért. Tiborcz ezúttal nem cége nevében, hanem magánszemélyként vásárolt.

V. Naszályi Márta önkormányzati képviselő úgy véli, hogy a fideszes képviselő-testület elkótyavetyélte a műemléket, a vételár jóval a piaci ár alatt van, ezért szerinte feljelentést kell tenni. A döntést, hogy lemondanak elővásárlási jogukról, zárt ülésen hozta meg a testület.

A képviselőknek nem mutattak előzetes értékbecslést, és arról sem tudnak, hogy valaki megvizsgálta volna, műemlékvédelmi, urbanisztikai szempontból mit jelent az épület eladása.

Az utóbbi években egyre több fideszes potentát jut a Várban ingatlanhoz, mások mellett Palkovics László innovációs miniszter és Bayer Zsolt.

Dési János interjúját a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapkép: 168 óra.hu.