„Köszönjük,
Útszélen

Ölelés – Józsa Márta jegyzete

12/03/2023 15:50

| Szerző: Józsa Márta / Klubrádió

El is gondoltam, hogy milyen lehet a jövője annak a Karmelitában gályázó asszonynak, aki a nőnapi puszira való felkérésre azt válaszolta volna a miniszterelnöknek, hogy csókolgassa kend az ördög öreganyját, vagy az ötezer forintos trappistát.

2023. március 09. Útszélen-részlet (2023.03.09. Józsa Márta jegyzete)
01:55
00:00

Korosztályom csávói bizony különféle dolgokat gondolnak a nőkről. Az egyikük hét másodpercig a kezét hátrafogva ölelgeti egy kolléganőjét a parlamentben, az utólagos nyilatkozatokból kiderül, hogy egyrészt közös megegyezéssel, másrészt előre megfontolt szándékkal.

A másik csávó állítólag szokása szerint egy katonai repülőgéppel ellóg Firenzébe talán a lányához, talán shoppingolni, vagy ebédelni egy jó kis homárpörit, tudjuk, hogy szereti a talján konyhát, még pápai ravatalnézegetés után is. Nemhogy így nőnap közelében, amikor igenis foglalkozik a nőkkel. Például néhány nárcisszal meg tulipánnal lepi meg kormányülés előtt a söprögető takarítónőket és a facebookos rajongótáborát: Ez nem lánykérés, nőnap! címmel. Puszik is csattannak, alighanem ezek is közös megegyezéssel és előre megfontolt szándékkal.

El is gondoltam, hogy milyen lehet a jövője annak a Karmelitában gályázó asszonynak, aki a nőnapi puszira való felkérésre azt válaszolta volna a miniszterelnöknek, hogy csókolgassa kend az ördög öreganyját, vagy az ötezer forintos trappistát. Homárral vagy anélkül. De nem, a szóban forgó, hatalomközeli nők úgy érzik, rendjén van az, ha a főnökük velük pózol. Most, amikor foglalkozik a nőügyekkel, azaz a nőkkel igenis foglalkozva van. Annak ellenére, hogy azt hittük: a nőügyeket ő a maga részéről megoldotta.

Megtalálta azt a nőt, aki a minap az ENSZ-ben is elmondhatta, hogy mit tart nőügynek. Idézem: A nők irányíthatnak országokat, hadseregeket, de a legfontosabb feladatuk a családban van, ott ugyanis pótolhatatlanok. Szerencsére így aztán a világszervezet nőügyi gyűlésének résztvevői is megtudhatták Novák Katalintól a legfontosabbakat, nyilván mindez maguktól eszükbe sem jutott. Szóval a politikai mintázat idén sem hagyott cserben bennünket Nőnapon. Maradt az immáron otthonosan halálos ölelés, ami a nőknek hagyományosan kijár.

Józsa Márta jegyzete az Útszélen 2023. március 9-ei adásában hangzott el.