„Klubrádió
Reggeli gyors

MLSZ: Nem veszélyesebb kimenni a Szuperkupára, mint kocsmában meccset nézni

24/09/2020 14:45

| Szerző: Klubrádió/szg

Este lesz a Bayern-Sevilla Szuperkupa-döntő az új Puskásban. A Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője szerint mivel ez szabadtéri rendezvény, ha a szurkolók betartják a biztonsági előírásokat, semmivel nem veszélyesebb, mintha valaki egy étteremben vagy kocsmában, tévén nézné a meccset. Sipos Jenő azt mondta: a külföldi szurkolók negatív koronavírus-teszttel jöhetnek be, lesz lázmérés a stadionnál és kötelező a maszkhasználat is.

2020. szeptember 24. Reggeli gyors / részlet, Sipos Jenő, MLSZ (20.09.24.)
07:37
00:00

Csütörtök este 21 órától rendezik Budapesten, a Puskás Arénában a Bayern München-Sevilla labdarúgó európai Szuperkupa-meccset. (Műsorvezetőnk, Para-Kovács Imre szerint úgy tűnik, a vírus futballeseményeken kifejezetten passzív marad.)

Sipos Jenőt, az MLSZ szóvivőjét kérdeztük a Szuperkupáról, aki elmondta: a döntő szervezése már hónapokkal ezelőtt elkezdődött, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az MLSZ is folyamatosan figyelte a járványügyi helyzetet, ennek alapján hozta meg azokat az intézkedéseket, amelyeket be kell tartani. Csak friss negatív teszttel léphetnek az országba a külföldi szurkolók, a stadionba beléptetésnél testhőmérsékletet mérnek, kötelező a maszkhasználat, és a távolságtartásra is oda kell figyelni. Úgy fogalmazott: a lehetőségekhez képest minden biztonsági intézkedést megtettek.

Európai Szuperkupa - A Puskás Aréna a döntő előtti napon
 
A Puskás Aréna az Európai Szuperkupa döntője, a Bayern München - Sevilla mérkőzés előtti napon, 2020. szeptember 23-án. MTI/Illyés Tibor
 

Mivel ez szabadtéri rendezvény, szerintük, ha a szurkolók betartják a biztonsági előírásokat, semmivel nem veszélyesebb, mintha valaki egy étteremben vagy kocsmában, tévén nézné a meccset. Az UEFA döntése alapján a helyek maximum 30 százalékát foglalhatják el a nézők, nem minden széken ülnek majd, reméli, hogy tartják a távolságot. Azt látják, hogy a magyar bajnoki mérkőzéseket is nézők előtt játsszák, ott is megvannak a biztonsági előírások, és szerinte az sem különösebben kockázatos.

Sipos Jenő kiemelte, hogy az UEFA is figyeli, hogy lehet visszaengedni a szurkolókat nemzetközi mérkőzésekre, amelyeket jelenleg zárt kapuk mögött tartanak. Most pedig jöhetnek a drukkerek, és nagy megtiszteltetés, hogy Magyarországot választották a Szuperkupa-döntő helyszínéül – tette hozzá.. „Ez fantasztikus siker, csak a pozsonyi csatához mérhető” – jegyezte meg Para-Kovács Imre.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

Reggeli gyors
2020. szeptember 24., csütörtök 08.45
Műsorvezető: Para-Kovács Imre