„Klubrádió
Útszélen

Alakuljanak focicsapattá az együttesek, ha zenélni akarnak?

25/07/2020 09:13

| Szerző: Klubrádió

Tízezrek maradtak munka és jövedelem nélkül a zeneiparban, miközben focimeccseket lehet közönség előtt tartani. Csepregi Évával és Végvári Ádámmal is beszélgettünk az Útszélen adásában, ahol arról is volt szó, hogy civil összefogásnak köszönhetően jutottak el vak fiatalok a dunakiliti sporttáborba.

2020. július 23. Útszélen (2020. július 23., csütörtök 15:00)
45:09
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

A zenésztársadalom abban reménykedett, hogy augusztus 15. után lehet koncerteket, fesztiválokat szervezni közönség előtt. Ez a határidő akkor is nagyon feszes volna, ha biztosak lehettek volna benne, de egyre többször hallani, hogy ez is bizonytalan. A legújabb sajtóhírek szerint legfeljebb kétszáz ember lehet a közönség a ki tudja, mikortól engedélyezett eseményeken.

Valóban azért nem lesznek idén nagyobb koncertek, mert a zenerajongók a kormányzati propaganda szerint a futballszurkolókkal ellentétben isznak? Alakuljanak át az együttesek focicsapattá, ha zenélni szeretnének? Tízezrek maradtak munka és jövedelem nélkül a zeneiparban. Félő, hogy a zenészek elveszítik szakmai hátterüket, a hang- és színpadtechnikusoktól kezdve a fesztiválszervezőkig mindenki otthagyja az évek alatt megszerzett tudását, és elmegy mondjuk pizzafutárnak. Meddig maradhat talpon a zenészszakma? Csepregi Évával és Végvári Ádámmal, a Neoton Família két frontemberével is beszélgettünk.

Miért ne lehetne profi színész egy vak fiatal és miért ne tanulhatna meg a jogásznak, informatikusnak, péknek készülő sorstárs diák társaival együtt biciklizni, evezni, élvezni a vízesés hangját, sátrat verni? Az ő sporttáborukra idén nem jutott kormányzati pénz, de a civil összefogás, a többi között a Klubrádió hallgatóinak segítsége eljuttatta őket a dunakiliti táborba, ahol mindent meg lehet oldani.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi képünkön egy gitáros a brazil Flamengo futballcsapatának mezében (Pixabay.com)

Útszélen
2020. július 23., csütörtök 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta