„Klubrádió
Reggeli gyors

Mit keresett Orbán piknikjén a „híresen politikamentes” orvosi kamara elnöke?

10/09/2019 16:14

| Szerző: Klubrádió

Kunetz Zsombor mentőorvos, egészségügyi rendszerszervező feltette a kérdést: hogy került a „híresen politikamentes” Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István a kötcsei Fidesz-rendezvényre?

2019. szeptember 10. Reggeli gyors / részlet, Kunetz Zsombor (19.09.10.)
05:18
00:00

Kunetz Zsombort elsőként arról kérdeztük, hogy úgy emelték az egészségügyi dolgozók bérét, hogy az összeg, amelyet kézhez kapnak, ugyanannyi maradt.

Szerinte ezt nagyon egyszerűen oldották meg a felelősök, más kedvezményekből, pótlékokból vágtak vissza, az alapbér változott, a végösszeg nem, mert visszavettek abból a pótlékból, amelyet a munkáltató ad. Ez szerinte törvénytelen is.

Hangsúlyozta: magának a dolgozónak kell kiharcolnia, hogy megkapja a tisztességes bért, ha már a szakszervezetek nem tesznek semmit, mert úgy tűnik, hogy „a Cser Ágnes vagy Toma Lajos vezette szakszervezet sokkal inkább az állam és a kormányzat érdekeit szolgálja”, mint a dolgozókét. Azt se érti, hogy van még ezeknek a szakszervezeteknek egyetlen tagja is.

Szóba került a kötcsei találkozó, amelyen Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a hírek szerint feddést kapott a miniszterelnöktől. Kunetz Zsombor nem hiszi, hogy az egészségügyi eredményeket kérte számon Orbán Káslertől, hiszen ott „minden rendben”.

Éger István kamarai elnök pedig felszólalását a Népszava értesülései szerint azzal kezdte „ne tessék félni, nem az egészségügyről akarok kérdezni”. Erre úgy reagált a szakértő: elsőként azt nem érti, hogy kerülhetett a „híresen politikamentes” Magyar Orvosi Kamara vezetője a kötcsei párteseményre? Szerinte Éger István az említett két „megélhetési vezetőhöz” hasonlóan a politikai érdekeket szolgál az orvosi érdekek helyett.

Azt se érti, hogy kezdhet így egy mondatot, hiszen neki pont az orvosok érdekeit kellene képviselnie, nem „meghunyászkodnia, fülét-farkát behúzva” szerepelnie.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Reggeli gyors
2019.09.10. 07:40
Műsorvezető: Dési János