„Klubrádió
Reggeli gyors

Orosvári Zsolték újabb kórházaknak szereznek klímát

4/09/2019 10:30

| Szerző: Klubrádió

Orosvári Zsolt, az Ágyakat az anyukáknak! akció ötletgazdája a kórházi klímák felszerelésének előrehaladásáról számolt be: a Bethesdában további szobákat klimatizálnak, Szegeden öt légkondit szerelnek fel és Székesfehérváron is folytatják a munkát.

2019. szeptember 04. Reggeli gyors / részlet, Orosvári Zsolt (19.09.04.)
04:36
00:00

A Bethesda gyermekkórházban az égési osztályon meglátta a múltkori klímák felhelyezésénél a felszerelést végző cég vezetője, hogy milyen állapotok vannak azokban a szobákban, ahol a gyerekek tartósan bent fekszenek, és a klímát adó vállalattal újabb felajánlást tettek 1,1 milló forint értékben, ennek köszönhetően három újabb olyan szobát klimatizálnak, ahol a gyerekeket kezelik. Ezeket a berendezéseket ma (szerda) délután szerelik fel.

Egy harmadik cégnek köszönhetően újabb felajánlás érkezett a székesfehérvári kórházba, mert ott találtak egy kisebb területet, amelynek a korábban telepített gép nem tudta megoldani a klimatizálását. Ezt várhatóan két héten belül rendezik, a felajánlás értéke 400 ezer forint.

Szegeden egy nagyobb akcióba kezdenek, a komplett fertőző osztályt klimatizálják egy negyedik vállalat és az alapítványhoz befolyt pénzek segítségével 5 klímaberendezés 1,3 millió forint értékben (kettőt a cég magára vállalt, hármat kifizettek szerdán), várhatóan a jövő héten felszerelik őket.

Szerinte egyébként az, hogy civileknek kell foglalkozniuk az egészségügy súlyos problémáival, a kormány és azon belül Varga Mihály pénzügyminiszer felelőssége, neki kellene döntenie a forrásokról. Orosvári Zsolt a múlt héten az Ötös vendége volt, hallgassák meg azt az adást is!

 
 Orosvári Zsolt, , az Ágyakat az anyukáknak! akció ötletgazdája és Rózsa Péter, a Klubrádió műsorvezető-riportere Forrás: Klubrádió
 

 

A beszélgetést fent, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Klubrádió

Reggeli gyors
2019. szeptember 4. szerda 08.45
Műsorvezető: Rózsa Péter