„Klubrádió
Esti gyors

A kormány nem finanszírozza az életben tartást, de propagandára mindig jut – Rózsa Péter jegyzete

29/08/2019 17:24

| Szerző: Rózsa Péter/Klubrádió

A lakosság nagy, döntő része állandó stresszben él, mind a mesterségesen felturbózott politikai kommunikáció, mind a többséget sújtó megélhetési gondok miatt. Kettő: a gyakori szívbetegségek utókezelésére, rehabilitációra az állam nem ad pénzt. Nem finanszírozza az életben tartást.

2019. augusztus 29. Esti gyors / részlet, Rózsa Péter jegyzete (19.08.29.)
02:25
00:00

„Annak, hogy a magyarok óriási lemaradásban vannak mind a születéskori, mind a 40 éves korban várható élettartamban a fejlett uniós országoktól, főleg a rendkívül rossz szív- és érrendszeri halálozási adatok az oka. A legfrissebb OECD-adatok szerint ugyanis kardiológiai halálozásban az EU-28-ak között csak a lettek és litvánok produkálnak a magyarnál rosszabb számokat ...”- mondta Tóth Kálmán, a Pécsi Tudományegyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának igazgatója az Egészségügy öt dimenzióban című csütörtöki konferencián. Erről tudósít a napi.hu mai cikkében.

Érdekes! Gondoljuk meg, az egész mögött két dolog áll: a lakosság nagy, döntő része állandó stresszben él, mind a mesterségesen felturbózott politikai kommunikáció, mind a többséget sújtó megélhetési gondok miatt. Kettő: a gyakori szívbetegségek utókezelésére, rehabilitációra az állam nem ad pénzt. Nem finanszírozza az életben tartást. Közben a nemzeti kormány évente 30-35 milliárd forintot költ el arra, hogy önmagát a világok legjobb rezsimjének hirdesse – az ország már csaknem minden sajtó- és reklámfórumán.

Ja, és családbarát. Igen, ez kulcsszó. Egyik oldalon tehát nyomja a szüljetek gyereket, ne fogyjon a nemzet-dumát, a másik oldalon hagyja meghalni a még egyébként megmenthető betegeket. És akkor csok ide meg babakötvény oda, folyamatosan csökken a népesség. A pécsi konferencián pedig egyértelműen rámutatott a szakember, hogy hol is baltázza el ez a kormány az egészet: infarktus kezelésére és a betegek megmentésére alkalmas szuper szívcentrumokat létesített, azonban az utógondozásra nem ad egy fillért sem, így az gyakorlatilag nincs is. Az infarktustól megmentett beteg akár kormányzati csinnadratta mellett hagyhatja el a kórházi ágyat, ám arról már nem szól a NER-propaganda, hogy az utógondozás hiánya miatt az akut ellátást követően 30 napon belüli a kezeltek egynegyede meghal.

Hát így. Közben Mészárosék egyik cége vidám, milliárdos kötvénykibocsátásból gyarapszik tovább – naná, hogy állami pénzen, hiszen az MNB vásárolja fel a papírjait. Ez is egy mai hír.

Rózsa Péter jegyzetét a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors
2019. augusztus 29., csütörtök 18:00