„Klubrádió
Azt beszélik

Milyen egy vidéki városban független újságot készíteni?

9/02/2024 14:01

| Szerző: Klubrádió

Egyre többen vannak, akik nem törődnek bele abba, hogy a kormánypárti, az adófizetők pénzéből kitömött médiabirodalom letarolta a vidéki nyilvánosságot. De hogyan lehet eljuttatni a helyi történeteket szélesebb közönséghez? Az Azt beszélikben kecskeméti, miskolci, pécsi, szolnoki és veszprémi újságírók meséltek a tapasztalataikról.

2024. február 09. Azt beszélik (2024. február 09., péntek 15:00)
24:14
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
A kormánypárti, az adófizetők pénzéből kitömött médiabirodalommal, a KESMÁ-val szemben helyi érdekű, független lapot készíteni sziszifuszi munka, de nem lehetetlen. A héten az országot többé vagy kevésbé lefedni igyekvő kiadók Miskolcon egyeztettek arról, hogy hogyan és kivel lehetne minél nagyobb nyilvánossághoz juttatni a helyi történeteket, és hogyan értesülhetnek a közügyekről az egész országban Debrecentől Szombathelyig, Szegedtől Pécsig és nyilván Budapestig.

 
Grafika a Veszprém-kukac oldaláról
 

A tapasztalataikról beszámoló újságírók: Falusi Norbert kecsup.hu, Czapkó Dorottya szol24.hu, Révész Erika veszpremkukac.hu, Babos Attila szabadpecs.hu, Bethlen Tamás borsod24.hu munkatársai voltak.

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Azt beszélik
2024. február 9. péntek, 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztő asszisztens: Lehoczky Mirjam