„Klubrádió
Szerepvállalás

Méltósággal visszatekinteni a leélt életre

30/04/2023 11:54

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Életvégi pszichoterápiás módszerrel segítik a haldoklókat méltósággal visszatekinteni az életükre. Látássérülteknek segít videós tartalmak megismerésében a Videó a vakoknak alapítvány. Ezekről szólt az e heti Szerepvállalás. 

2023. április 29. Szerepvállalás (2023. április 29., szombat 13:00)
21:57
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Egy ember életében a legemlékezetesebb pillanatok nemcsak a nagy sikerek, hanem a hétköznapi kis csodák egyaránt. Ezt a szemlélelet igyekszik megismertetni szakemberekkel és laikusokkal az életvégi pszichoterápiás módszer. A Méltóság Terápia segít a haldoklónak és családjának abban, hogy aki az élete végéhez ér, visszatekintve értékesnek, értelmesnek érezze életét. Dr Ficzere Andrea, a Fogjunk Össze Alapítvány szakmai vezetője, alapítója mesélt a módszerről.

 
Ficzere Andrea
 
 

A 'Legígéretesebb új szervezet' kategória jelöltje az idei Civil Díjon a Videó a vakoknak alapítvány. Az adás második felében Péter Gábor, a szervezet ötletgazdája mesél a projektjükről, amely látássérülteknek segít videós tartalmak megismerésében. Beszélgetünk az önkéntesek hiánypótló szerepéről és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral kötött különleges együttműködésükről is.

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2023. április 29., szombat 13:00
Műsorvezető: Bíró Bori